A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді і спорту Чопської міської ради

Президент підписав Закон “Про повну загальну середню освіту”

Дата: 16.03.2020 09:43
Кількість переглядів: 139

Президент підписав Закон “Про повну загальну середню освіту”

   Президент Володимир Зеленський підписав Закон “Про повну загальну середню освіту”, ухвалений Верховною Радою 16 січня 2020 року. Закон із підписом Президента повернуто до Верховної Ради сьогодні, 13 березня 2020 року.

    “Дякуємо Президенту за підтримку закону – відтепер ми маємо можливість втілювати у шкільній освіті заплановані зміни. Цей закон покликаний розвивати Нову українську школу та надавати нові можливості для наших учнів та їхніх батьків, вчителів, освітніх управлінців. Попереду – чимало кропіткої роботи над втіленням запланованих змін. Закликаємо долучатись до них усіх, хто зацікавлений у побудові Нової української школи”, – зазначила заступниця Міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

   Зокрема, закон гарантує рівний доступ до освіти для учнів, забезпечує педагогічну автономію вчителів та передбачає більше можливостей для шкіл у використанні власних коштів.

   Учні отримують можливість будувати індивідуальні освітні траєкторії, обирати навчальні предмети та мати більше прав для учнівського самоврядування. Батькам учнів закон надає гарантії безпечнішого середовища для дітей, зокрема – гарантії захисту від булінгу, а також право ініціювати позаплановий інституційний аудит у школі.

   Документ надає вчителям реальну автономію у створенні програм, розробці систем оцінювання, відкриває ширші можливості для підвищення кваліфікації та зростання їхньої зарплати.

   Закон також встановлює нові підходи до призначення директорів шкіл, надає більше можливостей для підсилення шкіл педагогами та запроваджує педагогічну інтернатуру для молодих вчителів.

За матеріалами Міністерства освіти і науки України


« повернутися

Вхід для адміністратора