A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді і спорту Чопської міської ради

Вступна кампанія 2019 року

Дата: 25.06.2019 11:36
Кількість переглядів: 145

 

Особливості вступної кампанії  у 2019 році

    Мінімальні прохідні бали 150 та 130 для окремих спеціальностей, творчі конкурси до подачі заяв, компактніші терміни вступної кампанії – ці та інші новації чекають на вступників у заклади вищої освіти (ЗВО)  у 2019 році.
Для вступу до ЗВО вступник може подати  сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання (далі  ?  ЗНО) за 2017, 2018 і 2019 рокиОднак, результати ЗНО з іноземної мови (англійська, французька, німецька, іспанська) повинні подаватись за 2018 або 2019 рік.
     Мінімальний бал на більшість спеціальностей визначатимуть ЗВО. Як і в минулому році, щоб вступити на спеціальності „Стоматологія?, „Медицина? і „Педіатрія? необхідно набрати не менше 150 балів з другого і третього конкурсного предмета.
Серед цьогорічних новацій –  МОН України встановило на шість спеціальностей мінімальний бал 130. Це спеціальності з високим рівнем суспільної відповідальності: „Право?, „Публічне управління і адміністрування?, „Міжнародні відносини?, „Міжнародні економічні відносини?, „Міжнародне право? і „Фармація, промислова фармація?.
       При вступі на бюджет і контракт перелік конкурсних предметів встановлюється МОН України.
Уже вчетверте всі вступники на бакалаврат подаватимуть заяви тільки в електронній формі. Інша процедура може бути застосована лише для незначної кількості вступників, наприклад, пільговиків або іноземних студентів.
     Можливість складання творчих конкурсів у кількох закладах вищої освіти, а також створення рівних умов для їх учасників незалежно від оцінок ЗНО потребували змін термінів проведення творчих конкурсів. Вони відбуватимуться з 1 до 10 липня, тобто до початку прийому заяв. Передбачена також друга сесія творчих конкурсів – з 11 до 22 липня, однак лише для тих вступників, які бажають навчатися на контракті.
     Кількість заяв, що їх можна подавати до ЗВО, залишається такою ж. Якщо абітурієнт претендує на бюджетні місця, він може подати сім заяв на чотири спеціальностіДля контрактників обмежень немає.
      При цьому з минулих років залишаються коригувальні коефіцієнти – першочерговий, сільський, галузевий.
З 2019 року запрацює механізм першочергового зарахування тих вступників у медичні та педагогічні ЗВО, що готові після закінчення навчання працювати в сільській місцевості. Для цього потрібно підписати договір, за яким після випуску із ЗВО треба буде   пропрацювати за фахом не менше трьох років у селі. Йдеться про спеціальності „Освіта/Педагогіка? і „Охорона здоров'я?.
Вступна кампанія розпочнеться 1 липня. З цього дня вступники зможуть зареєструвати електронний кабінет і завантажити в нього документи. З  10 липня можна буде подавати заяви і документи до вузів через електронний кабінет вступника. Прийом заяв закінчиться 22 липня для тих, хто вступає за результатами ЗНО. Абітурієнти, що  вступають на підставі співбесіди, вступних іспитів, повинні подати документи до 16 липня.
     Заклади вищої освіти мають оприлюднити рейтингові списки рекомендованих для зарахування на бюджет до 18.00 26 липня. До 31 липня необхідно подати до ЗВО оригінали документів, а 1 серпня вже буде відомо списки абітурієнтів, які отримали право навчатися на основі державного замовлення.

За матеріалами сайту департаменту освіти і науки ЗОДА


« повернутися

Вхід для адміністратора