A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді і спорту Чопської міської ради

Червонівському ЗЗСО І-ІІІ ст. був  проведений виховний захід «Великдень»

Дата: 07.05.2021 12:46
Кількість переглядів: 131

  Із метою ознайомлення  учнів з народними традиціями та святами через фольклор та народознавство; виховання почуття поваги до прадавньої культури нашого народу  днями в Червонівському ЗЗСО І-ІІІ ст. був  проведений виховний захід «Великдень», який підготували  вчителі початкових  класів Тимша О.І. та Кундря Л.І. з педагогом-організатором ЛавринецьС.С.

   Спочатку вчителі розповідали про Вербну неділю, про те, звідки з’явилася в нас традиція освячувати гілочки верби. Потім пригадали про традиції та повір’я українців, що стосуються  кожного дня останнього тижня перед Великоднем, наводили цікаві факти про свято, історію походження української писанки, значення основних ліній, візерунків  та кольорів.  Учні розповіли й  про те, у чому полягає різниця між крашанкою, писанкою, крапанкою, дряпанкою та мальованкою, про особливості писанкарства та священну традицію випікання паски, якій українці завжди надавали особливого значення.

    Школярі вміло декламували  вірші, розповідали легенди, педагог-організатор підготувала великоднє дерево, яке діти мали змогу прикрасити писанками. У фойє закладу всі могли оглянути виставку різних великодніх атрибутів: вишитих рушників, писанок, розмальованих та з бісеру, листівок, плакатів, малюнків. Її підготували педагог-організатор Лавринець С.С. та бібліотекар Лешко Я.М.

  

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора