A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді і спорту Чопської міської ради

«Сміюсь і плачу мовою моєю»

Дата: 14.11.2019 14:19
Кількість переглядів: 188

       9 листопада наша країна відзначає надзвичайно важливе для нас свято — День української писемності та мови. Це свято було встановлено в 1997 році Указом Президента України Леоніда Кучми з метою відзначення важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства. і спрямоване на підтримку рідної мови, її вивчення, розвиток і популяризацію та водночас демонстрацію її багатства та красоти.

    Також, цього ж дня православна церква вшановує пам’ять святого Преподобного Нестора-Літописця, який був послідовником видатних творців слов’янської писемності Мефодія і Кирила, і якого називають основоположником письмової української мови

      Ще у День української писемності та мови у закладах загальної середньої освіти стартував І етап ХХ Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика.

      Крім того, в День української писемності та мови, традиційно учні Чопської ЗОШ І-ІІІ ст.№1 взяли участь у написанні радіодиктант національної єдності "Від берести до цифри".

   Також до Дня української писемності та мови у Чопській ЗОШ І-ІІІ ст.№1 проведено виховний захід «Сміюсь і плачу мовою моєю», який підготувала вчитель української мови та літератури Точок О.Й. з учнями 8-Б класу. Учні декламували вірші про мову, розігрували сценки та співали пісні. До проведення інших заходів були залучені всі вчителі-філологи. 

  

  

  


« повернутися

Вхід для адміністратора