A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді і спорту Чопської міської ради

ОБГРУНТУВАННЯ застосування переговорної процедури щодо закупівлі природного газу

Дата: 26.10.2021 15:06
Кількість переглядів: 136

          Відсутність постачання природного газу бюджетним установам на осінньо-зимовий період 2021/2022 років відносить подію до надзвичайної ситуації регіонального рівня (рішення Експертної комісії Державної служби України з надзвичайних ситуацій - додаток 3 до протоколу засідання № 15/09-21 від 12 жовтня 2021 року з визначення рівнів та класів надзвичайних ситуацій).

        11.10.2021р. Регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Закарпатської області ухвалила рішення про виникнення надзвичайної ситуації, пов’язаної з відсутністю постачання природного газу бюджетним установам на осінньо-зимовий період 2021/2022 років на території Закарпатської області (протокол № 22).

          Аналогічне рішення прийнято на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Чопської міської ради (протокол № 10 від 11.10.2021 р.).

      Все це викликало необхідність нагальної потреби у здійсненні закупівлі природного газу. Відсутність газопостачання в опалювальний сезон призвело до порушення умов належного функціонування навчальних закладів та негативних наслідків, які поставили під загрозу здоров’я учнів та працівників (в т. ч. і недотримання санітарно-гігієнічних норм), також до порушення безпечних умов праці працівників та організації навчального процесу. Тим самим буде порушено право, гарантоване Конституцією України, Цивільним кодексом України, на охорону життя та здоров’я.

       Враховуючи пониження температури зовнішнього повітря та початок опалювального сезону 2021/2022  років, з метою дотримання температурного режиму в закладі  для вирішення ситуації із захворюваності на грип та ГРВІ через недотримання температурного режиму внаслідок відсутності постачання природного газу, запобігання виникнення соціальної напруги серед персоналу, задля уникнення суспільного резонансу у випадку незабезпечення природним газом закладу, усунення можливості аварійної ситуації техногенного характеру, необхідно провести переговорну процедуру закупівлі природного газу.

        Відповідно до пункту 3 частини 2 статті 40 Закону може бути застосована переговорна процедура (скорочена). Проведення переговорної процедури закупівлі з підстав нагальної потреби у закупівлі природного газу надасть можливість усунути негативні наслідки виникнення надзвичайної ситуації.

     Отже, для забезпечення належного та безперебійного функціонування навчальних закладів, відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергіії та постачання гарячоії води в опалювальному періоді 2021/2022 рр. від 30 вересня 2021 року, розпорядження Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2021 р. № 1234-р «Деякі питання діяльності акціонерного товариства «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» з метою дотримання принципу максимальної економії, ефективності та пропорційності застосовується переговорна процедура закупівлі (скорочена) з Товариством з обмеженою відповідальністю «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг», з яким буде укладено договір з фіксованою ціною на 15 місяців щодо постачання природного газу з жовтня 2021 року по грудень 2022 року.


« повернутися

Вхід для адміністратора