A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді і спорту Чопської міської ради

1 лютого – старт реєстрації на ЗНО-2021

Дата: 01.02.2021 15:55
Кількість переглядів: 131

1 лютого – старт реєстрації на ЗНО-2021

Сьогодні розпочалася реєстрація для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні.

В Україні очікують на понад 380 тисяч учасників тестування, які цього року завершуватимуть здобуття повної загальної середньої освіти: це і випускники шкіл, і учні (слухачі, студенти) закладів професійної (професійно-технічної), вищої освіти. У тестуваннях зможуть також взяти участь випускники закладів загальної та вищої освіти минулих років.

Абітурієнти матимуть змогу пройти тестування щонайбільше з п’яти навчальних предметів. Загалом ЗНО буде проведено з тринадцяти навчальних предметів.

На запит учасників завдання сертифікаційних робіт із шістьох навчальних предметів перекладуть кримськотатарською, молдовською, польською, російською, румунською та угорською мовами.

Реєстрація

Український центр підготував для всіх охочих зареєструватися для участі в ЗНО відеоінструкцію, з якої випускники шкіл, студенти професійно-технічних закладів освіти і коледжів дізнаються про те, на що варто зважати до, а також під час реєстрації.

Скориставшись сервісом «Зареєструватися», розміщеним на вебсайті Українського центру оцінювання якості освіти, потрібно створити реєстраційну картку, підготувати дві фотокартки розміром 3 × 4, що відповідають досягнутому віку, зробити копію паспорта (сторінки з фотокарткою, прізвищем, ім’ям та по батькові). Особливу увагу під час створення реєстраційної картки варто звернути на вибір предметів ДПА та ЗНО. Учасникам треба обрати чотири предмети для проходження ДПА  і позначити чи бажають вони отримати результат за шкалою 100-200 із цих навчальних предметів. У разі потреби випускники можуть вибрати ще пятий предмет для проходження ЗНО

Після цього необхідно сформувати комплект реєстраційних документів і подати його особі, відповідальній за реєстрацію в закладі освіти, у якому навчається учень/студент.

Щодо випускників минулих років, то вони зможуть зареєструватися самостійно і надіслати комплект реєстраційних документів до відповідного регіонального центру.

Потенційні учасники тестування, які вже передали свої реєстраційні документи до регіонального центру, зможуть самостійно перевірити стан опрацювання документів. Для цього потрібно ввести номер реєстраційної картки в поле спеціального сервісу «Стан опрацювання документів».

Реєстрація для участі в додатковій сесії

Цьогоріч додаткову сесію буде проведено з 26 червня до 16 липня включно.

Для участі в додатковій сесії зовнішнього незалежного оцінювання

  • в основний період реєстрації (з 1 лютого до 5 березня включно) зможуть подати документи особи, які проживають на тимчасово окупованій території або в населених пунктах, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють своїх повноважень, або розташованих на лінії зіткнення, або переселилися з них; вибрали для проходження зовнішнього незалежного оцінювання два навчальних предмети, тестування з яких відбувається під час основної сесії в один день; у рік проведення зовнішнього незалежного оцінювання навчаються за кордоном; за релігійними переконаннями не можуть взяти участі у зовнішньому незалежному оцінюванні з окремого(-их) навчального(-их) предмета(-ів), що проводять у певні дні; вказали на необхідність створення особливих (спеціальних) умов проходження зовнішнього незалежного оцінювання, що можуть бути забезпечені лише під час додаткової сесії; у період проведення основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання з окремих навчальних предметів братимуть участь у міжнародних, всеукраїнських заходах (змаганнях, конкурсах, олімпіадах тощо), включених до офіційних заходів Міністерства освіти і науки України, Міністерства культури та інформаційної політики України, Міністерства молоді та спорту України, складатимуть державні іспити, перебуватимуть за кордоном;
  • у додатковий період реєстрації (протягом 6?18 травня) зможуть подати документи особи, які брали участь в антитерористичній операції та/або у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях та не встигли зареєструватися для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні в основний період реєстрації.

Підтвердженням факту реєстрації для участі у ЗНО є Сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання, який буде надіслано учасникові в індивідуальному конверті разом із реєстраційним повідомленням учасника зовнішнього незалежного оцінювання. Індивідуальні конверти особам, які проходять ДПА у формі ЗНО, буде  надіслано на адресу навчального закладу, іншим особам – на адресу, зазначену в реєстраційній картці.

На сайті Українського центру оцінювання якості освіти для кожного учасника ЗНО створено інформаційну сторінку, доступ до якої здійснюється за номером Сертифіката та PIN-кодом, зазначеним у ньому.

До 30 квітня 2021 року включно зареєстровані учасники зможуть завантажити зі своїх інформаційних сторінок запрошення-перепустки і дізнатися з них час і місце проведення тестувань.

Спеціальні умови для учасників з особливими освітніми потребами

Український та регіональні центри оцінювання якості освіти створюють більше 20 різних додаткових (спеціальних) умов.

Так, наприклад, для учасників із вадами опорно-рухового апарату добирають пункти тестування із пандусом або ж такі, де можна на інвалідному візку проїхати, є відповідна туалетна кімната.

Для учасників із вадами слуху дозволено мати слуховий апарат, а для тих, хто зовсім не чує і володіє мовою жестів, в аудиторії працюватиме сурдоперекладач.

Для учасників із вадами зору є кілька варіантів: додаткове освітлення, використання лупи як механічного апарата, тестовий зошит, надрукований16-м кеглем шрифта або ж рельєфно-крапковим шрифтом Брайля. Однак такими зошитами можуть бути забезпечені тільки учасники  додаткової сесії. Цьогоріч шрифтом Брайля буде надруковано зошити із тестовими завданнями з української мови і літератури, математики, історії України та біології.

Аби для учасника/учасниці створили якусь із зазначених умов, він/вона  має надати відповідний медичний висновок.

Докладна інформація про процедуру реєстрації — у рубриці «Процедура реєстрації»

За матеріалами Українського центру оцінювання якості освіти


« повернутися

Вхід для адміністратора