A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді і спорту Чопської міської ради

Булінг – це те, що стосується кожного

Дата: 13.12.2021 12:05
Кількість переглядів: 136

Ми вважали, що боулінг – це не про нас, а про школу, де діти старші, а конфлікти серйозніші. Але виявилося, що булінг – це те, що стосується кожного.

Заклад дошкільної освіти «Казка» долучився до акції «16 днів проти насильства» під гаслом «Час дитячих мрій і добрих справ». Щодня дошкільнята брали участь у тематичних іграх, конкурсах, переглядах мультфільмів, після яких у формі гри обговорювали певні ситуації, шукали компроміси, аби краще зрозуміти поняття дружби, товариськості, любові.

Під час ділової гри «Стоп, булінг!» педагоги на практичних вправах змогли зрозуміти, що відчувають діти, над якими вчиняють булінг, а також розібралися із причинами їх  агресивної поведінки. Для кращої взаємодії з дітьми учасники тренувались будувати висловлювання (я-повідомлення) та отримали поради щодо розв’язання конфліктів.

Музично-фізкультурна розвага «У дружньому колі»: під час ігор та естафет виховуємо дружелюбність, єдність та дбайливе ставлення один до одного. Діти переглянули мультфільм «Сюрприз для їжачка» та із задоволенням йому допомогли стати безпечним для друзів. Навзаєм їжачок подарував малечі кольорові ковпачки та запросив до гри «У нашому дружньому колі».

Корисною для педагогів стала інформація, яку отримали під час семінару-практикуму «Вчимося діяти у конфліктах з батьками». Педагоги осмислити свої особистісні особливості, інтереси, цінності. На практиці навчилися вирішувати конфліктні ситуації, які можуть виникнути у роботі з батьками.

Систематична робота з протидії боулінгу дає змогу педагогам формувати у дітей добро, дружбу, людяність.    

  

  

  

  

  

  

  

  


« повернутися

Вхід для адміністратора