A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді і спорту Чопської міської ради

У міській раді обговорили питання інституційного аудиту закладів освіти

Дата: 18.02.2022 08:48
Кількість переглядів: 301

17 лютого у залі засідань міської ради відбулася зустріч керівництва міської ради, начальника та працівників управління освіти, культури молоді і спорту Чопської міської ради, директорів закладів дошкільної освіти і загальної середньої освіти, музичної школи, закладів культури Чопської МТГ із начальником управління якості освіти у Закарпатській області Марією Сігетій, під час якої було обговорено питання інституційного аудиту.

Інституційний аудит – це зовнішнє оцінювання роботи школи, під час якого незалежні експерти оцінюють освітні і управлінські процеси та дотримання закладом освіти вимог законодавства.
Аудит є новою для України процедурою вивчення освітньої діяльності школи, яка прийшла на зміну державній атестації шкіл.

Інституційний аудит складається:

1. Оцінювання якості освітньої діяльності закладу освіти, що здійснюється шляхом оцінювання освітніх і управлінських процесів закладу освіти, внутрішньої системи забезпечення якості освіти за такими основними напрямами:

- оцінювання освітнього середовища;

- оцінювання педагогічної діяльності;

- оцінювання здобувачів освіти;

- оцінювання управлінської діяльності.

2. Комплексна зовнішня перевірка додержання закладом освіти вимог законодавства у сфері загальної середньої освіти.

Було відзначено, що за результатами аудиту кожний заклад отримає висновки про якість освітньої діяльності та управлінських процесів, рекомендації щодо удосконалення внутрішньої системи забезпечення якості освіти

У висновку буде прописано, на якому з рівнів перебуває школа:

  • високому
  • достатньому
  • на рівні, що вимагає покращення
  • низькому.

Крім того, було зазначено, що можливе проведення позапланової перевірки закладів у разі надходження звернення від педагогів чи громадян.

Разом із тим, директори закладів, де був проведений аудит, можуть надавати пропозиції щодо певних покращень та оптимізації роботи, котрі розглядатимуться та, у разі їхньої доцільності, прийматимуться.

Також було наголошено, що найкращі практики освітніх закладів за результатами  інституційного аудиту будуть друкуватися у журналі та оприлюдюватися на сайті Державної служби якості освіти.

У підсумку розмови начальник управління освіти, культури, молоді і спорту Ольга Бізіля відзначила, що у разі бажання проведення аудиту кожен директор закладу може безпосередньо звертатися до управління якості освіти у Закарпатській області.

Насамкінець міському голові Валерію Самардаку вручили «Абетку для директора» -  збірку порад, створеної, щоб підтримати директорів шкіл у розбудові внутрішньої системи забезпечення якості освіти.

  

  

 

   

 


« повернутися

Вхід для адміністратора