A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді і спорту Чопської міської ради

До учнів 1-6 класів закладів освіти Чопської МТГ завітав Миколай

Дата: 20.12.2022 11:03
Кількість переглядів: 112

 

День Святого Миколая – одне з найулюбленіших зимових свят  для дітей та дорослих. Наряд чи є хоча б одна людина в Україні, яка не чула про святого Миколая. 

Головна ідея свята ‒ відчуття безкорисливого добра, прагнення подарувати іскру радості та надії. Це не тільки сімейна традиція, але й один із символів духовного тепла.

В Україні дуже шанують день Миколая Чудотворця. Особливо нетерпляче на це свято очікують дітлахи, адже святитель Миколай обов’язково покладе під подушку якийсь подарунок. Так, напередодні свята хлопчики та дівчатка пишуть святому листи із проханням здійснити їхні мрії. І зранку 19 грудня одразу зазирають під подушку, очікуючи виконання Миколаєм Угодником їхніх бажань.

Вважається, що добрим і слухняним діткам Миколай Чудотворець уночі тихенько підкладає подарунки, а тим, хто погано поводився, – різочку. Тому дітлахи намагаються не вередувати й гарно поводитися, аби сподобатися святому Миколаю.

Завітав Миколай і до діток закладів освіти Чопської МТГ.  Учні 1-6 класів Чопського ЗЗСО І-ІІІ ст. №1 та Червонівського ЗЗСО   І-ІІІ ст., 1-4 класів Петрівської початкової школи, українські класи Соломонівської гімназії підготувалися до приходу Миколая: декламували вірші, співали веселі пісні і танцювали. Особливо вражаючою була атмосфера дійства: святково прибрані зали, красиві костюми, піднесений настрій. Наприкінці свята усі діти отримали солодкі смаколики від Миколая.

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 


« повернутися

Вхід для адміністратора