A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді і спорту Чопської міської ради

Обгрунтування на водовідведення

Дата: 16.02.2023 14:45
Кількість переглядів: 91

м.Чоп                                                                                                 16.02.2023р.                                                                              

1.       Затвердити обґрунтування щодо закупівлі послуги з централізованого водовідведення на 2023 рік за кодом ДК 021:2015: 90430000-0 Послуги з відведення стічних вод.

 

          «Пунктом 5 частини 13 Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 12.10.23022 року № 1178, передбачено, що придбання замовниками товарів і послуг (крім послуг з поточного ремонту), вартість яких становить або перевищує 100 тис. гривень, послуг з поточного ремонту, вартість яких становить або перевищує 200 тис. гривень, робіт, вартість яких становить або перевищує 1,5 млн гривень, може здійснюватися без застосування відкритих торгів та/або електронного каталогу для закупівлі товару у разі, коли: роботи, товари чи послуги можуть бути виконані, поставлені чи надані виключно певним суб’єктом господарювання в одному з таких випадків: відсутність конкуренції з технічних причин, яка повинна бути документально підтверджена замовником. Тобто замовник застосовує виняток за Особливостями і укладає прямий договір. За результатами закупівлі, здійсненої відповідно до цього пункту, замовники оприлюднюють в електронній системі закупівель звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель, відповідно до пункту 3-8 розділу Х «Прикінцеві та перехідні положення» Закону.

Статтею 5 Закону України «Про природні монополії», зокрема, встановлено, що зведений перелік суб’єктів природних монополій ведеться Антимонопольним комітетом України на підставі реєстрів суб’єктів природних монополій у сфері житлово-комунального господарства, що формуються національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, а в інших сферах, у яких діють суб’єкти природних монополій, — національними комісіями регулювання природних монополій у відповідній сфері або органами виконавчої влади, що здійснюють функції такого регулювання до створення зазначених комісій. Порядком складання та ведення зведеного переліку суб’єктів природних монополій, що затверджено розпорядженням Антимонопольного комітету України 28.11.2012 № 874-р та зареєстровано в Міністерстві юстиції України 19 грудня 2012 р. за № 2119/22431, зокрема, встановлено, що зведений перелік суб’єктів природних монополій розміщується щомісяця до 20 числа на офіційному веб-сайті Антимонопольного комітету України (http://www.amc.gov.ua). Зведені відомості про суб’єктів природних монополій, що діють в Україні, раніше були висвітлені на сайті Антимонопольного комітету України за покликанням: https://amcu.gov.ua/en/zvedenij-perelik-subyektiv-prirodnih-monopolij.

Проте, наразі інформація про зведений перелік суб’єктів природних монополій за зазначеним покликанням є недоступною (відсутня), у зв’язку з чим Управління освіти, культури, молоді і спорту Чопської міської ради звернулося до КП ЧМР «Водоканал Чоп» щодо надання інформації зі зведеного переліку суб’єктів природних монополій, які в свою чергу звернулися з запитом до Антимонопольного комітету. Відповідь було отримано, лист Антимонопольного комітету від 24.01.2023 року №100-17.3�2-2566е «Про розгляд запиту про отримання публічної інформації». В листі зазначено, що комунальне підприємство Чопської міської ради «Водоканал Чоп» займає монопольне (домінуюче) становище з надання послуги з централізованого водовідведення на території Закарпатської області. На підставі вищезазначеного, закупівлю послуг код ДК 021:2015: 90430000-0 Послуги з відведення стічних вод необхідно здійснювати відповідно до абз. 3 пп. 5 п. 13 Особливостей у зв`язку з відсутністю конкуренції з технічних причин на відповідному ринку, в КП ЧМР «Водоканал Чоп» ,що відповідає положенням Закону України “Про публічні закупівлі” та абзацу 3 підпункту 5 пункту 13 Особливостей».

2. Затвердити річний план на 2023 рік за процедурою закупівля без використання електронної системи на придбання послуги з централізованого водовідведення на 2023 рік за кодом ДК 021:2015: 90430000-0 Послуги з відведення стічних вод в загальній сумі  233509,88 грн .

 


« повернутися

Вхід для адміністратора