A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді і спорту Чопської міської ради

Обґрунтування здійснення закупівлі послуги з розподілу газу

Дата: 12.01.2022 15:13
Кількість переглядів: 54

 

м.Чоп                                                                                                 12.01.2022р.                                                                             

Затвердити обґрунтування здійснення закупівлі послуги з розподілу газу ( код 65210000-8 ДК 021:2015) на 2022 рік, через переговорну процедуру закупівлі:

«Відповідно до ст. 5 Закону України «Про природні монополії» та п. 7. Розпорядження Антимонопольного комітету України від 28.11.2012 року№ 874-р «Про затвердження Порядку складання та ведення зведеного переліку суб’єктів природних монополій», яким встановлено, що перелік суб’єктів природних монополій розміщується на офіційному веб-сайті Антимонопольного комітету України. На офіційному веб-сайті Антимонопольного комітету України зазначено зведений перелік суб’єктів природних монополій України, у якому визначено Акціонерне товариство газорозподільної системи "Закарпатгаз", що займає монопольне (домінуюче) становище по наданню послуг із розподілу природного газу на території Закарпатської області. АТ "Закарпатгаз" здійснює господарську діяльність з розподілу природного газу на підставі ліцензії. Також, відповідно до роз’яснення Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 01.12.2015 р. № 3302-05/40083-06 «Щодо закупівлі природного газу та послуг розподілу природного газу», вказано що закупівля послуг з розподілу природного газу у оператора газорозподільної системи здійснюється шляхом застосування переговорної процедури закупівлі. Розподільні трубопроводи, якими природний газ транспортується до загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів Чопської МТГ підключені до оператора АТ "Закарпатгаз" Отже ми, як замовник торгів, через відсутність конкуренції, в тому числі з технічних причин, не маємо можливості здійснювати закупівлю послуг з розподілу природного газу у інших операторів газорозподільної системи. Дані послуги за місцезнаходженням загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів Чопської МТГ, може бути надано лише оператором АТ "Закарпатгаз"

Отже, враховуючі вищевказане замовником прийнято рішення здійснити закупівлю послуги з розподілу газу по переговорній процедурі закупівель з підстав, що передбачено згідно абзацу 3 п. 2 ч. 2 ст. 40 Закону України «Про публічні закупівлі».

3.  Оприлюднити через авторизований електронний майданчик на веб-порталі Уповноваженого органу в порядку, встановленому Уповноваженим органом та Законом, річний план на 2022 рік по закупівлі за кодом національного класифікатора «Єдиний закупівельний словник» ДК 021:2015: 65210000-8 Розподіл газу в загальній сумі 269317,96 грн.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора