A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді і спорту Чопської міської ради

Ми чуємо тебе, Тарасе, крізь століття!

Дата: 09.03.2023 15:15
Кількість переглядів: 103

9 березня Україна відзначає День народження Великого Пророка, Кобзаря і Світоча Тараса Григоровича Шевченка.

Він був сином кріпосного селянина і став володарем у царстві духа.

Він був кріпаком і став велетнем у царстві людської культури.

Він був самоуком і вказав нові, світлі і вільні шляхи професорам і книжним ученим.

Десять літ він томився під вагою російської солдатської муштри, а для волі росії зробив більше, ніж десять переможних армій.

Доля переслідувала його в житті скільки могла, та вона не зуміла перетворити золота його душі в іржу, ані його любові до людей – в ненависть і погорду, а віри в Бога – у зневіру і песимізм.

Доля не шкодувала йому страждань, але й не пожаліла втіх, що били із здорового джерела життя.

Його безсмертне ім’я і неповторні твори ось уже скільки років живуть у серцях народу, в його мріях і сподіваннях, пробуджуючи щирі й благородні почуття. Можливо, Тарас Григорович саме та людина, з якої кожен повинен брати приклад.

Уже багато років минуло з того дня, як перестало битися благородне серце геніального поета, але світлий образ Великого Тараса безсмертний, як і сам народ, що породив його.

Перші весняні дні для шанувальників літературної спадщини Великого Кобзаря – це можливість щоразу по-новому осмислити його поетичні та прозові твори, краще осягнути минуле, зрозуміти сучасне й себе в ньому.

Традиційно щороку у Чопському ЗЗСО І-ІІІ ст. №2 ім. І.Сечені відзначають цей знаменний день.

З нагоди Дня народження славетного українського поета Тараса Григоровича Шевченка вчителі української мови і літератури Капко Людмила Михайлівна, Данкович Людмила Вікторівна, Дружич Галина Луківна, вчитель музики Мельник Енике Федорівна  разом з учнями 2-Б, 3-А, 5-А,Б, 6-А,Б, 7-А та 10 класів підготували літературно-музичний захід  «Ми чуємо тебе, Тарасе, крізь століття!».

Учні декламували вірші Кобзаря, виконали пісні на слова Тараса Шевченка «Зацвіла в долині», «Зоре моя вечірняя», «Сонце заходить», переглянули відеокліпи на слова поезії Кобзаря «Думи мої…», «Заповіт» у сучасному аранжуванні,  сучасний мультфільм про Тараса Шевченка.

         Також підготували стіннівки та ілюстрації до творів Кобзаря.

     Учні 5-11 класів із задоволенням переглянули захід та відкрили для себе Тараса Шевченка по-новому.

  

  

  

  

  

 


« повернутися

Вхід для адміністратора