A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді і спорту Чопської міської ради

У ЗЗСО Чопської МТГ проведено заходи до 84-ї річниці проголошення Карпатської України

Дата: 15.03.2023 16:44
Кількість переглядів: 161

Сьогодні – надзвичайно важлива дата в історії нашого краю, адже в ніч із 14 на 15 березня 1939 року на засіданні Сойму в Хусті була проголошена Незалежність Карпатської України.
Прийнята конституція визначила назву держави – Карпатська Україна, державний устрій – президентська республіка, державна мова – українська. Водночас були визначені державний герб (ведмідь на лівому червоному півполі й чотири сині та три жовті смуги у правому півполі та тризуб з хрестом на середньому зубі), державний прапор – жовто-блакитний стяг і гімн – пісня «Ще не вмерла України». Президентом Карпатської України було обрано Августина Волошина.  

З метою відзначення 84-ї річниці проголошення Карпатської України у закладах загальної середньої освіти Чопської міської територіальної громади 15 березня  2023 року були проведені виховні години „Роль і місце Карпатської України в історії українського народу” у 5-11 класах, круглий стіл „Августин Волошин – президент Карпатської України” в 11 класах,  уроки-лекції „Карпатська Україна – невід’ємна частина Соборної України” у 9-10 класах.

У КЗ «Публічна бібліотека Чопської МТГ» та бібліотеках закладів освіти були організовані книжково-ілюстративні виставки „Сторінками Карпатської України”.

  

  

  

  

  

 


« повернутися

Вхід для адміністратора